Om mig – Malin Palm Friberg

Tillsammans med mina tre sheltisar Bell, Ådi och Tilde tränar och tävlar jag väldigt aktivt i rallylydnad, tävlingslydnad och freestyle. Bell har titel RLD M och har ett cert i rallylydnaden och titeln LD startklass i tävlingslydnaden. Ådi har ett kvalificerat resultat i avancerad klass i rallylydnaden och ett uppflyttningsresultat i freestylen. Tilde har inte hunnit debutera ännu men planen är både tävlingslydnad och rallylydnad under 2018. Att träna tillsammans med mina fluffrumpor är inte bara mitt största fritidsintresse det är den största lyckopillret jag har.

Oavsett vad vi tränar och tävlar har vi fokus på glädje!

Min syn på hundar och hundträning

Grunden i all min egen hundträning och i den jag lär ut är att hunden och föraren/husse/matte ska känna att det är positivt och glädjefyllt att träna och umgås. Jag har några enkla grundtankar som jag håller mig till.

  • Varje hund är en kännande unik individ som förtjänar respekt och kärlek.
  • Jag som tränare har ansvaret för att träningen är rolig både för mig och hunden.
  • Ha en plan och revidera den om det behövs – Var tydlig mot hunden.
  • Jag tränar operant och belöningsbaserat och gör ingen skillnad på vardagslydnad och annan träning. Men det innebär inte att hundarna inta har regler att förhålla sig till.
  • Det finns alltid mer än ett sätt att lösa ett problem oavsett orsaken bakom.
  • Våga testa nya vägar.

Lär känna mig bättre – läs min blogg

Vad tycker andra?

Vardagslydnad valp/intro

“Jag trodde aldrig att det var så roligt att gå kurs!”

“Malin inger trygghet och ger många goda råd.”

“Högt i tak och massor givande diskussioner! Jag känner mig hemma och bekväm.”

Klick och trick

“Jag gick kurs för att ha något att göra inomhus under vintern. Men jag fick så enormt mycket mer – ett helt nytt sätt att träna! Jag är jätte nöjd med både kursen och dig som instruktör.”

Rallylydnad banor

“Malin skötte sig jätte bra! Bra på att instruera och bra på att svara och förklara på frågor.”

“Vi fick ett stort sug att fortsätta träna :)”

“Många nya saker, speciellt små saker som man annars inte tänker på t.ex belöna på utsidan om hunden gärna lägger sig snett, belöna bakåt om hunden är väldigt framåt osv ”

Vardagslydnad

“Mycket bra instruktör!
Bra att kunna ta upp funderingar om den egna hunden när du gick runt till varje deltagare vid de olika övningarna.
Bra “läxor”, viktigt att man själv funderar som hundägare hur man vill ha det med sin hund, t.ex med olika kommandon.”