Inlägget gjort

Nytt år – nya utmaningar

Roligast med nytt år är faktiskt att sätta sig och fundera på vad man vill göra med det. Jag tycker det är så roligt att sätta nya mål och göra en grov skiss över träningen. För det är faktiskt det jag gör. Jag bestämmer mig för vad jag ska fokusera på. Därför tar det alltid lite tid att fundera ut men nu är jag klar.

Mål för Bell 2014

Titeln RLD M i rallylydnaden
Vårt mesta fokus kommer att ligga på att få 3 kvalificerade resultat i mästarklassen och jobba på tryggheten. Jag vill använda året till att bygga upp en stabil grund i mästarklass så vi kan prestera jämnt på tävlingar. Skulle det dyka upp en 100 poängare under året är det helt fantastiskt.

Tävla och träna agility
Det är dags att damma av agilityn på allvar och träna det mer frekvent. Jag ska finslipa kontaktfälten, slalom (självständighet och ingångar) och bakombyte. Och när det är av dammat så ska vi ut och göra ett par tävlingar. För att det är så himla roligt!

Vidare utveckla lekbelöningen ytterligare

Få en ännu positivare attityd gentemot andra hundar

Mål för Ådi 2014

Känns som om jag upprepar mig lite från förra året. Men den lille killen behöver ytterligare ett år på sig att mogna. Det innebär bland annat;

Han ska få göra en massa olika saker och prova på lite av allt möjligt för att stärka självkänslan. Och för att få upp en positiv attityd och förväntan på träning. 

Vi ska hitta något som vi båda tycker är roligt
Som det ser ut just nu kan freestylen vara det som passar in på påståendet över. Därför ska vi göra ett program och träna in det. Om programmet sitter ordentligt ska vi även tävla.

Mina egna mål för 2014

Lekbelöna mer
Eftersom jag har hundar som är lite tröga att leka med så har jag en tendens att belöna med godis. Det är mindre frustrerande för mig och jag slipper jobba så hårt under belöningen. Så i år ska jag utmana mig själv och ta in mer lek i träningspassen. Och blir det för tungt så ska jag i alla fall ta in leken i micropauserna betydligt mer, framför allt på Bell.

Klicker och shejping
Testa att lösa den sista biten av Bells hundirritation med hjälp klicker och shejping.

Skriva träningsdagbok och kriterieplaner
2014 ska bli strukturens år. Inget mer slarv och oplanerade träningspass!

Ser verkligen fram emot ett galet roligt 2014! 😀